Upplevelsen

Välkommen till Hogården


Stressad? Trött på att livet rusar på i racerfart? Kanske dags för lite återhämtning och laddning av batterierna? Kom till Hogårdens Bed & breakfast, några mil från Mjölby och Boxholm, och varva ner ordentligt.


Efter att du har gjort dig hemmastadd i ditt rum kanske du vill ta en promenad i de lantliga omgivningarna, eller så lapar du sol i trädgården.

Om det regnar kanske du istället vill prova på att väva en trasmatta i en av de två vävstolarna. På en kvart lär du dig tekniken, och sedan är det bara att skapa din egen helt unika matta. När du vävt färdigt är det dags att klippa ner varpen i vävstolen, med de mattor som blev vävda. Vi visar hur man knyter mattfransarna. Om du har egna trasor med dig så är vävningen gratis, men om du istället vill botanisera bland Hogårdens trasor så kostar det 100 kronor per meter matta.

 

I skogen finns en grotta du kan göra en utflykt till. Ca 3 km härifrån ligger Åsbo kyrka, byggd år 1181 och ett par km därifrån ligger hembygdsgården Hybbeln. Ca 7 km bort i Linnefors, finns korgmakeri och keramikverkstad. Ca 5 km åt andra hållet det vackra naturreservatet Pålsbo äng, med all sin blomsterprakt. Ängen har slagits med skära och lie i 2000 år. För den som är historiskt intresserad finns mycket tecken i landskapet, så långt tillbaka som äldre bondestenålder ca 3900-3200 f. Kr. På Hogården har vi inget brus av störande trafik. Det enda som vaggar dig till ro är trädens stilla sus och fåglarnas kvitter. Kanske kan du höra ett nattåg passera i fjärran. När du har sovit ut är du välkommen till frukosten på valfri tid.


                                                                                        Så kan en vistelse här vara och snart är det dags att ta adjö för den här gången. På återseende!