Boende

Övre Hogården

Huvudbyggnaden från 1700-talet är vår privata bostad och här bor också vår katt. På bottenvåningen finns även matsal med plats för 10-12 personer och ett badrum med ekologisk toalett.

DSC00011

Nedre Hogården

I 1800-talshuset finns ett dubbelrum och ett familjerum på övervåningen. Dubbelrummet vetter åt norr och har två 90-sängar, en bäddsoffa med soffbord, och en byrå. Det har en vedkamin.


Det andra rummet är mycket rymligt, är nyrenoverat (2016), och har fönster i tre vädersträck. Där finns två 90-sängar, bäddsoffa med soffbord, karmstol, två barnsängar och ett skåp. Där finns en vedkamin.


På bottenvåningen finns hall, kök, vävkammare och badrum. I köket finns vedspis och matplats för 6 personer, en kyl & frys (2014) och spis. I vävkammaren som också är nyrenoverad (2015), finns en soffgrupp med bord, två stora gamla vävstolar och en 90-säng. Rummet fungerar även som enkelrum och har en stor rörspis. Badrummet har dusch och toalett. Där står också ackumulatortanken som förser hall, kök och toalett med golvvärme. Under 8 månader är det solfångarna på taket som levererar golvvärmen. Vintermånaderna drivs den med el. nedrevinter