Boende

Övre Hogården


Huvudbyggnaden från 1700-talet är vår privata bostad och här bor också vår katt. På bottenvåningen finns  även matsal med plats för 10-12 personer och ett badrum med ekologisk toalett.

Nedre Hogården

I 1800-talshuset finns ett dubbelrum och ett familjerum på övervåningen. Dubbelrummet vetter åt norr och har två 90-sängar, en bäddsoffa med soffbord, och en byrå. Det har en vedkamin.


Det andra rummet är mycket rymligt och är nyrenoverat (2016) och har fönster åt både norr, väster och söder. Där finns två 90-sängar, bäddsoffa med soffbord, karmstol, två barnsängar och ett skåp. Där finns en vedkamin.


På bottenvåningen finns hall, kök, vävkammare och badrum. I köket finns vedspis och matplats för 6 personer, en kyl & frys (2014) och spis. I vävkammaren som också är nyrenoverad (2015), finns en soffgrupp med bord, två stora gamla vävstolar och en 90-säng. Rummet fungerar även som enkelrum och har en stor rörspis. Badrummet har dusch, och en ekologisk toalett. Där står också ackumulatortanken som förser hall, kök och toalett med golvvärme. Under 8 månader är det solfångarna på taket som levererar golvvärmen. Vintermånaderna drivs den med el.