Upplevelsen

E-post: kontakt@hogarden.se

Telefon: 0142 570 36

Mobil Anita: 076 876 69 54

Mobil Lasse: 0739 775 228

Pensionat Hogården

LUGNT, LANTLIGT OCH LÄRORIKT

Välkommen till Hogården

 

Stressad? Trött på att livet rusar på i racerfart? Kanske dags för lite återhämtning och laddning av batterierna? Kom till Hogårdens gammaldags pensionat, några mil från Mjölby och Boxholm, och varva ner ordentligt.

 

Vi välkomnar dig med kaffe/te. Efter att du har gjort dig hemmastadd i ditt rum kanske du vill ta en promenad i de lantliga omgivningarna, eller så lapar du sol i trädgården.

Om det regnar kanske du istället vill prova på att väva en trasmatta i en av de två vävstolarna. På en kvart lär du dig tekniken, och sedan är det bara att skapa din egen helt unika matta. När du vävt färdigt är det dags att klippa ner varpen i vävstolen, med de mattor som blev vävda. Vi visar hur man knyter mattfransarna. Om du har egna trasor med dig så är vävningen gratis, men om du istället vill botanisera bland Hogårdens trasor så kostar det 100 kronor per meter matta.

 

På kvällen är det dags för middag med efterrätt. Maten är lagad från grunden, oftast på hemodlade eller närodlade ekologiska ingredienser. Har du speciella önskemål om maten så säger du bara till så ordnar vi alternativ mat till dig. Blir du sedan sugen på en nattmacka, så fixar du den själv. Du har fri tillgång till köket. Det är ju meningen att du ska känna dig som hemma.

På Hogården har vi inget brus av störande trafik. Det enda som vaggar dig till ro är trädens stilla sus och fåglarnas kvitter. Kanske kan du höra ett nattåg passera i fjärran. När du har sovit ut är du välkommen till frukosten.

 

Varje månad har vi ett nytt tema och dagens aktiviteter planeras efter dina önskemål och detta. Klockan ett är det dags att äta soppa med hembakat bröd.

Är vädret fint tar vi kanske en promenad med fikakorg på eftermiddagen, annars dricker vi kaffet/teet hemma på Hogården.

På kvällen blir det middag med efterrätt, där huvudingredienserna är ekologiskt och lokalt producerade.

Dagarna tillbringar du som du önskar och vi delar gärna med oss av våra gammaldags kunskaper, som du senare kan dela vidare, eller kanske tar du en cykeltur i trakten (cykel lånar du gratis här), eller kanske en promenad i skogen till Laggarpsgrottan.

 

Så kan en vistelse här, te sig, och snart är det dags att ta adjö för den här gången. På återseende!