Boende

E-post: kontakt@hogarden.se

Telefon: 0142 570 36

Mobil Anita: 076 876 69 54

Mobil Lasse: 0739 775 228

Pensionat Hogården

LUGNT, LANTLIGT OCH LÄRORIKT

Övre Hogården

 

I huvudbyggnaden från 1700-talet finns två enkelrum på övervåningen med gemensamt badrum på under-våningen. Det ena vetter åt söder och har en 90-säng och en bäddsoffa (som lämpar sig för något kortare personer) ett litet bord, ett litet skåp och en byrå. Alla uthyrningsrum har en vedkamin.

 

Det andra rummet vetter åt norr och har en 120-säng och två små byråer, skrivbord med stol och fåtölj. I resten av rummet finns ett hörnskåp, en spegel och en kista. Även här finns en vedkamin.

 

Mellan de båda sovrummen finns ett sällskapsrum med TV, soffa, soffbord, bokhyllor och ett skåp med sällskapsspel.

 

På bottenvåningen finns kök med vedspis och matplats för 8 personer, matsal med plats för 10-12 personer och ett badrum med ekologisk toalett och dusch. Huset värms upp av vedspisen i köket och en luftvärmepump. I det här huset bor en katt, så säg till om du är allergisk så får du bo i Nedre Hogården där katten inte får vistas.

Nedre Hogården

I 1800-talshuset finns ett dubbelrum och ett familjerum på övervåningen. Dubbelrummet vetter åt norr och har två 90-sängar, en bäddsoffa med soffbord, en gungstol och en byrå. Det har en vedkamin.

 

Det andra rummet är mycket rymligt och är nyrenoverat (2016) och har fönster åt både norr, väster och söder. Där finns två 90-sängar, bäddsoffa med soffbord, karmstol, två barnsängar, skåp med böcker och en byrå. Där finns en vedkamin.

 

På bottenvåningen finns hall, kök, vävkammare och badrum. I köket finns vedspis och matplats för 6 personer, en ny (2014) kyl & frys och spis. I vävkammaren som också är nyrenoverad (2015), finns en soffgrupp med bord, två stora gamla vävstolar och en 90-säng. Rummet fungerar även som enkelrum och har en stor rörspis. Badrummet har dusch, och en ekologisk toalett. Där står också ackumulatortanken som förser hall, kök och toalett med golvvärme. Under 8 månader är det solfångarna på taket som levererar golvvärmen. Vintermånaderna drivs den med el.

 

Hela Nedre Hogården kan du också hyra veckovis för 4000 kr eller per natt för 1400 kr. Då ingår dock ingen mat eller lakan.